petak, 7. kolovoza 2015.

NAJDRAŽI I NAJFINIJI ČOKOLADNI MUFFINI


Sastojci

Salica = 250 ml
3/4 salice kakaa
3/4 salice vruce vode
3 salice glatkog brasna
1 zlicica sode bikarbone
1 zlicica praska za pecivo
1 i 1/4 zlicica soli
340 gr maslaca
2 i 1/4 salice secera
4 velika jaja
1 zlica i 1 zlicica vanilije
1 salica kiselog vrhnja
Chocolate ganache frosting
454 gr tamne cokolade
2 i 1/3 salice Dukat vrhnja za slag
1/4 salice Corn syrup ili tekuceg meda

Priprema
1. Pecnica na 180 stupnjeva.
 Kalupe za muffine oblozite papirnatim kosaricama. Ja sam dobila 36 klasicnih muffina.
 Pomijesajte kakao i vrucu vodu.
 U drugoj posudi pomijesajte brasno, sodu, prasak za pecivo i sol.
 Maslac i secer otopite na srednje jakoj vatri, povremeno promijesajte. Trebali biste
dobiti smjesu slicnu pudingu od vanilije tek skuhanom. Sad je vrijeme da prebacite tu
smjesu u drugu posudu i miksate 4 - 5 minuta dok se smjesa ne ohladi.
 Dodajte jedno po jedno jaje, svaki put miksajuci. Dodajte vaniliju i kakao koji ste
predhodno pomijesali sa vrucom vodom, te nastavite miksati.
 Smanjite mikser ,pa u dva - tri navrata dodajte brasno sa sodom, soli i praskom za
pecivo i na kraju dodajte kiselo vrhnje i nastavite miksati dok ne dobijete glatku
smjesu.
 Rasporedite papirnate kosarice u kalupice, napunite 3/4 kosarice i pecite 20 minuta.
Izvadite ih na mrezicu i ohladite nekih 15 minuta.
Ukrasite Cokoladnom kremom.
2. Chocolate Ganache Frosting:
 Zagrijte vrhnje i med ili corn syrup do vrenja, povremeno promijesajte, pa sve prelijte
preko nasjeckane cokolade. Ostavite 5 minuta da se cokolada rastopi. Zatim
promijesajte i stavite u hladnjak dok se ne stisne. Povremeno promijesajte.
 Savjet: Napravite 2 - 3 sata ranije da se krema stisne. Puno brze ce se hladiti ako je
stavite u staklenu ili metalnu posudu.
 Cupcakes mozete puniti po zelji.

0 komentari:

Objavi komentar