subota, 29. kolovoza 2015.

NAJBOLJE KNEDLE KOJE SAM RADILA DO SAD-RECEPT JE FENOMENALAN

Sve do nedavno knedle sam pravila vrlo rijetko, jer mi je to predugačak posao, čekaj da se krumpir skuha, pa da se ohladi, pa umijesi tijesto, oblikuj knedle, te ih skuhaj uh, uh previše posla, a onda sam otkrila ovo brzo tijesto bez krumpira, ali jednako dobro!

Sastojci
6 dcl vode
6 dag margarina
malo soli

30 dag brašna
2 jaja
voće ili pekmez po želji
2 žlice ulja
4 žlice prezli

Priprema

staviti vodu, margari i malo soli da prokuha
kad je voda prokuhala ukuhajte brašno, dobro iziješajte i dodajte jaja
tijesto istresite na pobrašnjenu plohu, raširite ga i pustite da se prohladi

kad se tijesto prohladilo, još ga malo umijesite da dobijete glatko tijesto, brašna koliko primi, napravite štrucu, režite na jednake dijelove, malo rukom razvucite stavite u sredinu voće ili pekmez i oblikujte knedlu
u lonac stavite vodu i malo soli, kad voda prokuha stavljate u nju knedle, kad se knedle dignu (nakon jedno 15 minuta) vadi te ih na tacnu
u tavicu stavite ulje i prezle te ih malo prepržite, zatim dodajte knedle, dobro izmiješajte, da se prezle polijepe za nijh
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar